Pentueet

Kaikki pentueemme syntyvät meillä sisätiloissa...ihan omassa huoneessa. Emokoiralle laitetaan ns. pentulaatikko varhaisessa vaiheessa, näin se saa tutustua siihen rauhassa ja kohtapa se siinä tyytyväisenä makoileekin ja odottelee kanssani pentujen syntymää.

Pentuja käsitellään heti niiden synnyttyä rauhallisesti ja kaikkeen talon elämään ne saavat oppia ihan syntymästään saakka. Pentulaatikko viedään pois, kun pennut alkavat liikkumaan enempi eli noin kahden viikon ikäisinä. Pentujen ollessa 3-4 viikkosia ne saavat ensimmäiset pallerot jauhelihaa. Liha on koiran luontaisin eväs ja sen suhteen olen ruokinnassa tinkimätön eli lihaa koiralle joka päivä. Jotta pentu saisi ruuasta kaikki rakennusaineet, mitä se tarvitsee kehittyäkseen niiltä osin mihinkä minä voin kasvattajana vaikuttaa niin pohjana ruokinnassa on korkealaatuinen pennun kuivamuona.


Ensimmänen loislääkitys pennuille annetaan kun ne ovat 2 viikkoisia, silloin lääkitään myös emokoira. Seuraavat lääkitykset annetaan kahden viikon välein. Kun pennut ovat viisiviikkoisia vien pesueen eläinlääkärille. Lääkäri tarkastaa pennut yksilöllisesti ja kirjoittaa siitä todistuksen, jonka pennunottaja saa mukaansa. Pennut saavat tunnistusmerkinnän sirun muodossa, jonka lääkäri pistää pennun niskaan. Pennut rekisteröidään tämän jälkeen Suomen kennelliitossa.


Ulkoilemaan pennut pääsevät noin neliviikkosina, mikäli säät sen sallivat. Sitten käydäänkin ulkona päivittäin ja siellä voidaan viettää pidempiäkin aikoja jos pennut tykkäävät ja pennuthan tykkää! Ulkona on myös pentuaitaus ja lämmin "pesä" jossa pennut saavat emonsa kanssa ottaa päikkäreitä aina kun siltä tuntuu.

Pennun muuttaessa uutteen kotiin, on mukaan pakattu tuota samaa kuivamuonaa sen alkutaipaleelle. Kiinteän ruoan lisäksi emo imettää pentujaan miltei sen seitsemän viikkoa, jonka pennut meillä yleensä kasvavat. Pennut opetetaan meillä syömään perusjuttuja, kuten kuivamuonaa, lihaa, kalaa, hapanmaitotuotteita ja muutamia muita juttuja, joista kerron sitten pennunottajalle enemmän.

Talon muihin koiriimme pennut saavat tutustua pikkuhiljaa. Aikuiset koirat leikittävät pentuja ja reviiri kasvaa aikuisten perässä nuohotessa. Pennut sosialistuvat toisten koirien sekä vieraitten, kaikenikäisten ihmisten kanssa, joita meillä käy tiheään. Tämä on mielestäni myös niitä tosi tärkeitä asioita, jotta pennusta kasvaisi täyspäinen aikuinen koira. Pennulle täytyy hommata koirakavereita heti myös sen muuttaessa uuteen kotiin.

Minä annan sinulle pennun ottajana tuen aina, kun sitä tarvitset. Minua voi häiritä ympäri vuorokauden koiraasi koskevissa asioissa.