FI EE MVA Suopunkitytön Suomipoppia

Suopunkitytön Suomipoppia FI28878/17
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI28878/17&R=


FI EE MVA Suopunkitytön Suomipoppia " Kuura" asuu sijoituksessa Sodankylässä Puolakan Hannan ja Elinan sekä heidän perheen luona.

Kuura on sijoitusperheensä mukana kaikessa arjessa, menipä perhe pilkille metsäjärville kelkalla tai kävellen tai lomareissulle autoillen. Kuura on oppivainen ja mielyttämisen haluinen koira, mutta toisaalta hyvin määrätietoinen. Sillä on ns. pääkoppa kunnossa, se ei pienistä hätkähdä ja kestää tarvittaesssa painetta todella hyvin. Se tulee kaikkien kanssa toimeen, olipa kyseessä vanhus tai lapsi tai vaikka toinen koira. Kuura pitää huolen laumastaan ja halueaa miellyttää sitä eikä sitä sen vuoksi ole juurikaan tarvinnut pitää hihnassa. Kotonakin se pääasiassa on pihalla irti eikä lähde ilman lupaa jänisten tai muiden perään tai tee omia lenkkejään muualla kuin luvatulla alueella.

Kuuran kanssa harrastetaan agilityä, karva-kavereilua Suomen Karvakavereissa, näyttelyitä sekä pienimuotoisesti paimennusta. Ohjaajalta vaaditaan koiralle kunnon motivointia ja palkkausta, pelkät herkut eivät riitä, mikäli juttu ei ole koiralle uutta. Kuura nauttii tekemisestä, jos se vain ohjaajaa miellyttää.

Kuura on käynyt poropaimennustaipumus testissä ja saanut sieltä suosituksen käydä uudelleen testissä. Testissä Kuura oli kiinnostunut "parttiosta", mutta koska se ei ole kovin haukkuherkkä niin haukkukaan ei oikein irronnut. Testiporot eivät olleet kovin tottuneita koiriin, joten ei sitten oikein päästy kunnolla tekemään kuljetusta ja siksi päädyttiin siihen, että koira tulee testata uudelleen. Paimennusta on kuitenkin käyty harjoittelemassa Saajossa, Mäntyranta-Mustosen Minnan opissa. Minnan sanoin moottoria ja viettiä tältä koiralta löytyy paimennukseen ja laumat liikkuu.

Agilityssä Kuuraa ohjaa Elina, molemmat ovat aloittaneet harrastuksen pienenä, Kuura 12vko ja Elina 9v. Kisaamaan parisko ei vielä epävirallisia epiksiä lukuun ottamatta ole päässyt, mutta tavoitteena se heillä on. Näyttelyissäkin Kuuraa pääsääntöisesti handlaa Elina. Hannan kanssa Kuura käy paimentamassa ja karva-kaveri vierailuilla mm. päiväkodeissa, kehitysvammayksikössä ja vanhusten luona vanhainkodeissa.


  • Lonkat B/B
  • Kyynärät 0/0
  • Silmät ok (09/18)
  • pompe terve vanhempien tulosten perusteella
  • prcd-pra terve vanhempien tulosten perusteella